Barcelona🏙️

Wij gingen van zaterdag 22/03 tot donderdag 27/03 naar Barcelona. We deden héél veel in die 6 dagen en zijn een beetje verliefd geworden op deze heerlijke stad!
We hebben heel mooie herinneringen aan Miami en willen er graag terug naartoe, maar de lange vlucht en het uurverschil maakt dat je niet zomaar voor een paar dagen naar daar kan. Maar weet je wat? We hebben onze Miami in Europa gevonden! Barcelona biedt het bruisende stadsleven met daarnaast de relaxte sfeer van het strand en zijn promenades. Gooi daar nog wat palmbomen, een stralend zonnetje en blauwe lucht bij en voilá: instant vakantiegevoel! 🤩
Maar goed, laat mij even wat plekjes en tips voor jullie opsommen die zeker de moeite waard zijn! (en jullie veel geld kunnen uitsparen! 😉)
Alle lichtgekleurde woorden en namen zijn linkjes die jullie naar de juiste webpagina leiden.
Veel leesplezier!!!

  1. Montjuïc park:
    In ‘Carrer Nou de La Rambla’ ter hoogte van Refugi 307, beginnen de trappen omhoog naar het park, hou je vast want het zijn er best veel! Maar dan heb je ineens je work-out voor de dag erop zitten! 😀

Ga steeds hoger tot je aan het openbaar zwembad komt. Neem daar een drankje en geniet van het uitzicht over Barcelona stad in Salts Terrassa Bar.

Daar start ook een kabelbaan over Montjuïc. Het traject is maar 750m lang en best prijzig. 8,90€(volwassene)/7,10€(kind 4-12) Voor een enkele rit tegenover 13,50€/9,70€ voor een rondrit.

Wij beslisten het niet te doen en gingen te voet naar het kasteel en naar el Mirador, een prachtig uitkijkpunt over de kustlijn en de haven.

2. Musea:
De meeste musea zijn gratis vanaf 15u op zondag, (het Picasso museum is enkel de 1e zondag van de maand gratis toegankelijk) ze zijn ook bijna allemaal open tot 20u, dus tijd genoeg om ze op het gemak te verkennen! Wij bezochten het Maritiem museum + Santa Eulalia boot en het MUHBA.

3. Wandeling langs de kust
Neem je tijd om de promenade langs het strand af te wandelen. Het is heel rustgevend en heb je dorst, dan kom je voldoende strandbars tegen voor een drankje! 🥂

4. Sagrada Familia
Heel mooi om de buitenkant te bewonderen. Aan de voor- en achterzijde is een park, van daar uit heb je echt een prachtig zicht op de basiliek. De toegangsprijs is met 20€ per persoon duur, maar ik ken een paar truukjes om gratis binnen te geraken!
*De eerste is de zondagsmis om 9u, die is voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je er graag bij zijn? Kom dan zeker tijdig en vóór 8u30 naar de ingang aan de geboortefaçade zodat je zeker binnen kan, want er zijn maar 700 zitplaatsen en zo’n 2000 staanplaatsen. Dit is een populaire misviering die ongeveer 90 minuten duurt, hou rekening met je kledingkeuze en gedraag je respectvol want het is een religieuze viering!
*De 2e manier vernamen we via een goede bron die op deze manier gratis binnen geraakt was. De Sagrada Familia heeft een eigen IG account en ze geven daar elke dag een paswoord in hun post. Aan de zijkant van het gebouw is er een ongemarkeerde deur onderaan enkele trappen. Als je daar aanklopt, schuift iemand een klein raampje open en vraagt naar het paswoord. Best spannend, niet? Volgende keer proberen we dit zeker uit! 😃

🔽🔽🔽🔽🔽

🔼🔼🔼🔼🔼

5. Park Güell
Het park bestaat uit 2 delen. Het grootste deel is gratis toegankelijk, het monumentale deel (wat maar zo’n 5% van het park in neemt) is betalend (10€/7€ voor kids tot 7 jaar). Dit is ook het mooiste gedeelte van het park.
De 2 paviljoentjes aan de ingang kan je ook van aan de buitenzijde zien, daar achter ligt de gekende trap met de mozaïeken salamander/draak. Wil je de beroemde bankjes zien, dan moet je betalen. Of toch niet? Ook hier hebben wij een oplossing voor gevonden! 😉
1 Uur vóór en na sluiting, kan je dit deel van het park ook vrij betreden. Hou er wel rekening mee dat het dan nog donker kan zijn of al donker wordt. Wij wachtten mooi tot 19u en gingen toen binnen. En eerlijk, het was prachtig met de zonsondergang!! 😍

6. Bezoek de Zoo van Barcelona
Reis je met kids, dan is een bezoekje aan de zoo ook aan te raden, diertjes kijken vindt iedereen immers leuk! 😁Wij boekten onze tickets op voorhand online en betaalden maar de helft van de prijs voor de toegangstickets!!

7. Huur een fiets en ga op verkenning!
Wij huurden fietsen bij Greenbikes Voor 10€ per fiets mochten we ze 10 uren gebruiken. We kregen een fietsslot en lichtjes mee, de kids ook een helm. Het waren goede fietsen en op 10 uren kan je heel veel zien. Wij reden de hele kustlijn af en doorkruisten het stadscentrum. Fietsen in Barcelona is wel een hele onderneming. Je fietst op de straat of op speciale fietsstroken. De fiets mag enkel vastgemaakt worden aan speciale hekkens, maar die vind je overal op elke hoek van de straat!
Benieuwd geworden? Kijk eens op onze Instagram @cakesreisjes voor een filmpje van onze fietstocht! 🚲

8. La Boqueria
De grote overdekte markt van Barcelona. Heel gezellig om eens door te wandelen. Laat je niet vangen door aan de hoofdingang iets te kopen, want daar zijn de prijzen 2 tot 3 keer zo hoog als in de zijpaadjes van de markt!
Als je tegen de late namiddag gaat, worden alle sapjes en hapjes verminderd in prijs en kan je koopjes doen! 😉

9. Lekkere restaurantjes, leuke adresjes:
*Een heerlijk en gezellig tapas restaurant is El Pintxo de la Barceloneta. Je neemt de tapas waar je zin in hebt uit de toog, warme tapas kan je bestellen. De “pintxo’s” of prikkers gaan in een glaasje en worden op het einde geteld en afgerekend!
*Ga iets drinken op het terras van restaurant La Gavina in de haven Port Vell met zicht op de boten en geniet van de zonsondergang!
*Eet je graag taco’s en vertoef je graag in de Latijns-Amerikaanse sferen, ga dan zeker eten in Machete latino streetfood!
*Voor burgers in een Hawaiiaans tintje moet je zeker in Makamaka beach burger cafe zijn!
*Ga ’s morgens in een lokale bakkerij een croissant en een koffie halen en trek erop uit. Er bestaat geen betere start van de dag, want ze waren er heerlijk! 😋
*Nog een lekkere tapas-bar is Bodega Biarritz. Je kiest een verrassingsmenu of gaat zelf kiezen uit de tapas aan de bar.
*Mag het eens wat meer zijn, kunnen we zeker Grillroom Bar Thonet aanbevelen. Hier eet je ook tapas en gerechtjes om te delen, maar van een gastronomisch en hoog niveau!
Wil je graag eens zien wat we daar allemaal aten, neem zeker een kijkje in de story highlight van Barcelona op onze Instagram pagina @cakesreisjes

Voorts zou ik zeggen: verken de stad, laat je betoveren door Barcelona!
Voor meer foto’s van onze reis, neem een kijkje op mijn Instagram pagina @cakesreisjes. 😊En heb je nog vragen? Stuur ons gerust een bericht!!