Miami

De eerste nacht na aankomst in Miami verbleven we dicht bij de luchthaven in het Sheraton airporthotel and executive meeting center en dat was een goede beslissing. We hadden wat tijd om te bekomen van de lange reis en konden de volgende dag goed uitgerust aan onze rondreis beginnen!

In Miami verbleven we in een prachtig hotel: het ABAE hotel, met ruime studio kamers en een rooftop pool. De kamer was modern en strak ingericht met een volledig uitgeruste keukenhoek en we konden er perfect een paar dagen verblijven met ons 4. (de kids sliepen in het woonkamergedeelte, ik heb hier geen foto van, maar je kan wel de hele kamer zien in de stories van Florida op mijn Instagram pagina cakesreisjes).

Wat is zeker de moeite om te doen/bezoeken in en rond Miami?

Downtown Miami

Coral Gable
Dit is een wijk in Downtown Miami met brede boulevards en bochtige straten, helemaal anders dan het strikte schaakbordpatroon van andere Amerikaanse steden. Acht stadspoorten moesten de toegang tot de gemeente vormen, maar slechts 3 werden er gebouwd. Je vindt er ook de Venetian Pool, een door natuurlijke bronnen gevoed openbaar zwembad met bruggetjes, een kleine lagune en een waterval. Wij vonden het nogal prijzig om er binnen te gaan, maar hebben er een leuke wandeling gemaakt in de buurt.

Little Havana
Het moet gezegd, als je van Cubaanse vibes en muziek houdt, moet je gewoon in Little Havana geweest zijn! De voornaamste straat is Calle Ocho of 8th street, een lange straat met bars, winkeltjes en restaurantjes waar live muziek gespeeld wordt. In het midden van de straat vind je het Domino Park waar (veel) mannen en (een paar) vrouwen domino zitten te spelen of schaken. Wij gingen iets eten in Old’s Havana Cuban Bar & Cocina net naast het park, het was heel lekker en niet te duur.

Wynwood Arts District
Als je zoals ons van graffiti houdt, mag je deze plek zeker niet overslaan! Wynwood staat gekend om zijn vele kleurrijke muurschilderingen en is één van de levendigste wijken van de stad. In het midden van het district vind je Wynwood Walls, een openluchtmuseum met grote werken van een aantal wereldberoemde straatartiesten. In de straten er rond vind je omgebouwde pakhuizen met leuke winkeltjes, toffe kunstgalerijen en hippe bars. Je vindt er dan ook veel hip en jong publiek. Wij liepen er zelfs regisseur Adil El Arbi tegen het lijf! 😀

Miami Beach

Art Deco District
Doe een wandeling in het Art Deco District. Zowel overdag als ’s avonds is dit heel leuk. Overdag zie je heel goed de kenmerken en zachte pasteltinten van de gebouwen en hotels.’s Avonds zijn alle gebouwen verlicht en is het ook super om er rond te wandelen. Het is een heel levendige buurt en omvat voornamelijk Ocean drive, een stukje van Collins avenue en Washington Avenue. Wij haalden deze route uit onze reisgids, maar er gewoon al eens rondwandelen is ook geweldig.

Miami Beach
Zoals je het je inbeeldt van in de films, zo is het echt! Een uitgestrekt strand, turquoise zee, een briesje en de typische strandcabines zalig!!!!

Duck tours
Ken je Duck Tours South Beach? Waarschijnlijk nog niet. 😉
Als je zin hebt in een geweldige ervaring, is dit echt een aanrader!!
Met Duck Tours ga je 90 minuten op tour door Miami en Biscaine Bay. Je rijdt met een amfibie bus eerst een stuk door Miami, waarbij je een heel geanimeerde uitleg krijgt van een toffe gids over alle speciale plekken die je passeert. Na een tijdje rijdt de bus het water in aan Biscaine Bay en vaar je tussen de gigantische huizen van de “rich and famous” op Star Island.
Het was niet goedkoop, maar we wilden dit echt heel graag doen. Online kwam het op 117,90€ uit op de website van Duck Tours zelf. Wij kochten via Groupon.com 2 vouchers voor 2 personen en betaalden uiteindelijk 75€ voor ons 4!👌

Veel plezier in Miami!
Voor meer foto’s van onze reis, neem een kijkje op mijn Instagram pagina @cakesreisjes en voor vragen, stuur me gerust een berichtje! 😊