Geniet van de nazomer in de Algarve

In de herfstvakantie gingen we met onze kids naar de Algarve in Portugal. Portugal staat gekend voor de zachte herfsttemperaturen en de mooie natuur, een ideale combinatie voor een weekje dus.
We gingen op zoek naar een leuke vakantie voor een mooie prijs en kwamen al snel uit bij het dorp Albufeira. Albufeira heeft een levendige kern en een oud gedeelte met kleine straatjes. Tel daar nog een strand bij en we waren verkocht.
We bekeken de prijzen van de vluchten en hotels, maar dit kwam vrij duur uit, dus gingen we kijken of een pakketreis voordeliger zou zijn.
Voor pakketreizen ga ik altijd eerst een kijkje nemen bij Lavidatravel, een Nederlands online reisbureau met een heel vriendelijk team en correcte afhandeling van de reisdossiers. Deze keer dus ook weer en we vonden een reis via Tui Nederland. Reizen vanop andere luchthavens kan een groot prijsverschil betekenen, wij boekten deze keer met een vertrek uit de luchthaven van Rotterdam en het was een aangename ervaring. Het is een vrij kleine luchthaven en alles verliep heel vlot, van het inchecken tot het instappen van het vliegtuig.

In Albufeira verbleven we in 6 dagen in een appartement met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. We betaalden voor het verblijf, vluchten, transfer en ruimbagage inbegrepen slechts 980€.
Ter plaatse huurden we online een auto bij Autoeurope voor 2 dagen om de Algarve te gaan verkennen en betaalden hier 58€ voor. Een tip om het meeste uit je autohuur te halen: ga de auto pas ophalen om 14u, dan heb je de auto 2 avonden en kan je eens ergens buiten de stad van verblijf gaan eten!😉

We hadden echt een geweldige week en de temperaturen liepen nog op tot 26° Celcius. De natuur is er prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken!! Voor de highlights van de Algarve: neem een kijkje in mijn volgende artikel! 😊

https://www.lavidatravel.nl/ –> wil je graag een korting van 50€ op je volgende boeking, stuur me dan een mailtje! 😉
https://www.tui.nl/
https://www.rotterdamthehagueairport.nl/
https://www.autoeurope.be/