Rome🏛️

Rome is een geweldige stad om te bezoeken, wij gingen er naar toe voor 5 dagen en dat was naar ons gevoel voldoende om alles te kunnen zien.

Laten we eerst eens beginnen met de geweldige plekken om te eten!

Lunch :
*Panino Divino http://www.paninodivino.it/: echt een aanrader voor een heerlijke panini met authentiek italiaanse ingrediënten!!!
*Quelli di via Nizza: heerlijke pizza per slice, wat verder uit het centrum gelegen. Je kiest een pizza, ze knippen er een stuk af en wegen het, je betaalt dus per kg. Heel schappelijk van prijs en lekker!
Avondeten:
*Piccolo Arancio http://www.piccoloarancio.it/?lang=en: heerlijk gegeten dichtbij de Trevi fontein, aan de duurdere kant. Wees wel voorzichtig, want ze rekenen een fooi aan. Zeg gewoon dat je dit niet wil betalen en ze halen het terug van de rekening! 😉
*Soria Lucia https://romancuisinerestaurant.it/: ook heel lekker gegeten. In het centrum van Rome, de belichting kan wel wat gezelliger. Best wel reserveren!
*Lo Convento https://www.ristoranteloconvento.com/: ligt buiten het stadscentrum en wat afgelegen, je kan er dus enkel naartoe als je over een wagen beschikt of je zou al een taxi moeten nemen. Heerlijk gegeten, net als bij de italianen thuis en niet duur!

Wij hebben een auto gehuurd, omdat we in een hotel verbleven buiten de stad. De rit naar het centrum verliep altijd vlot en we parkeerde steeds gratis aan de rand in de Via Circo Massimo, vandaar wandel je de stadskern binnen en na 10 minuutjes ben je in het centrum.
Rome heeft een gedeelte waar je met de auto zonder vergunning niet in mag, de “Zona traffico limitato”. Dit betreft eigenlijk de hele stadskern. Het is dus aan te raden om er niet in te gaan, want de boetes zijn hoog! De Via Circo Massimo ligt ook net buiten dit gebied. 😉

Afbeeldingsresultaat voor traffico limitato roma

Hou je van katten? Breng dan zeker eens een bezoekje aan Sacra Dell’ Argentina, een belangrijke Romeinse archeologische vindplaats midden in de stad waar je als bezoeker niet in mag, maar waar honderden straatkatten wonen. In 1994 richtten 2 Romeinse dames er de Torre Argentina kattenopvang op. Aan de zijkant van het grote tempelterrein aan Largo diTorre Argentina maakten ze een thuis voor de zieke en verwaarloosde Romeinse zwerfkatjes. Elke kat heeft er een eigen mandje, kussen of ander plekje en alle katten krijgen elke dag lekker te eten. Aan lichaamsbeweging ook geen gebrek: ze hebben het hele opgravingsterrein om lekker te ravotten en te luieren.

Een heel leuk park in Rome is Villa Borghese, je kan er wandelen, rennen of fietsen. Er is van alles te doen. Ook voor kinderen is dit een leuk park om naar toe te gaan. Al is het maar dat ze hier even uit kunnen razen, iets dat in een drukke stad zoals Rome niet al tijd gaat. In het park zijn verschillende verhuur plekken. Je kunt segway’s huren, twee tot vier persoon fietskarren (kinderen kunnen voorop in een stoeltje) en skelters. Hiermee kun je een uur lang door het park rijden. Geen zin om te trappen? Er rijdt een ook treintje door het park. Wij huurden een fietskar voor een uur en hadden een geweldige tijd!!
Ga naar het uitkijkpunt op Piazza Bucarest voor een subliem panoramisch zicht over Rome!!

Het Forum Romanum was het oude centrum van Rome in de oudheid. Door natuurgeweld en vernielingen zijn er nu alleen nog maar ruïnes. Tickets om binnen te gaan kosten 6€. Maak voor jezelf de afweging of je er echt wil tussen lopen of het gewoon wil zien. Wij gingen niet binnen in het domein, maar wandelden er rond en hadden een goed zicht langs alle kanten op de ruïnes.

Hetzelfde geldt voor het Colosseum. Heel lange wachtrijen als je het wil bezoeken en je moet op een vooraf bepaald uur binnen gaan. De goedkoopste tickets zijn combi-tickets voor het Colosseum en de Palatijnse heuvel aan €23,5. Wij besloten het niet te doen omdat onze tijd beperkt was, maar wandelden er rond.

Het Altare della Patria (het Altaar van het vaderland) of ook Il Vittoriano genoemd is een ander groot monument in Rome. Het monument van Victor Emanuel II is een opvallend groot wit gebouw gemaakt van marmer. Het wordt ook wel de bruidstaart van Rome genoemd of de typemachine. Deze namen heeft het te danken aan zijn grote (135 meter breed en 70 meter hoog) en opvallende witte kleur. Ga de trappen op naar boven en geniet van een mooi uitzicht over Rome!

In een goede 30 minuten sta je vanuit Rome in Ostia, aan de zee. In de zomer is dit waarschijnlijk een bruisende vakantiestad, maar in de winter heel rustig. Het was wel leuk om eens langs de boulevard te wandelen, de frisse zeelucht op te snuiven en een ijsje te eten.😉 Dichtbij Ostia is ook een outlet center “Castel Romano”. Als je houdt van shoppen, zeker de moeite waard om eens langs te gaan.

Vanuit Ostia gingen we naar Ostia Antica. Dit is de voormalige havenstad van Rome en tegenwoordig een enorm archeologisch park van 100 hectare met vele opgravingen waar je gerust uren kan dwalen tussen talloze ruïnes. Het was echt de moeite waard om er naartoe te gaan. Tickets kosten €10 voor volwassenen, kinderen tot 18 jaar gaan gratis naar binnen.

Natuurlijk zijn we ook een kijkje gaan nemen naar de andere gekende historische punten, als we dan toch in Rome zijn, mag je die niet overslaan! 😉

De Trevi fontein
De Spaanse trappen
het Pantheon

Sint-Pietersplein en De Sint pietersbasiliek

Piazza Navona

Veel plezier in Rome!
Voor meer foto’s van onze reis, neem een kijkje op mijn Instagram pagina @cakesreisjes en voor vragen, stuur me gerust een berichtje! 😊